הכחשת אשראי

הכחשת אשראי ומניעת הונאות אשראי

04.10.2022

הכחשת אשראי כמו גם הונאות אשראי הן ההוכחה לכך שככל שהעולם הופך טכנולוגי, מתקדם ומשכולל יותר, כך גם הפושעים. הכחשת אשראי והונאות אשראי הן מנת חלקם של בעלי חברות ועסקים רבים בישראל בפרט ובעולם בכלל, ולמרות שאף אחד לא מכין בעלי עסקים להתמודדות עם הכחשת עסקה בכרטיס אשראי בעת פתיחת העסק אונליין, עלולות להיות להן השלכות מרחיקות לכת על הצלחת העסק המקוון.

תופעה: גידול חד בשיעור הכחשות אשראי בקרב לקוחות חברות מסחר אלקטרוני

הונאות כרטיסי אשראי אינן עניין חדש, אולם נראה שחלה עלייה בשיעור הכחשות עסקה בכרטיס אשראי עם הפריחה במסחר מקוון. רק כדי לסבר את האוזן, מסקר שנערך בשנת 2021 ובדק הונאות אשראי עולה כי פרצות אבטחה גבו מחיר כבר בשנה זו והביאו להפסד הנאמד ב-20 מיליארד דולרים, כאשר כל התחזיות מצביעות על כך שסכומים אלו עתידים לגדול באופן משמעותי.

הונאות האשראי של ימינו הן מתוחכמות יותר ואף נראות “ידידותיות” יותר מבעבר. בשנים האחרונות שיטות ההונאה הנפוצות ביותר כוללות לקוחות אשר רוכשים מוצרים אונליין ולאחר מכן מגישים תביעה לחברת האשראי ששוללת את הרכישה שביצעו, על מנת לקבל את כספם חזרה. הונאה “ידידותית” זו היא אמנם הכחשת אשראי קלאסית אך השכיחות שלה הפכה אותה לתופעה המשפיעה על מיליוני עסקים וחברות בכל רחבי העולם.

לפרטים נוספים על סליקת כרטיסי אשראי מאובטחת המסייעת להתמודד עם הכחשת אשראי

 

אז מהי הכחשת עסקה בכרטיס אשראי?

הכחשת עסקה בכרטיס אשראי היא פעולה אותה יוזם בדרך כלל לקוח אשר שילם בכרטיס האשראי שלו לבית עסק מסוים, ואם היא מתרחשת בתכיפות גבוהה היא מאיימת על הרווחיות של בית העסק.

ישנן כמה סיבות שבעטיין לקוחות מתכחשים לעסקאות אשראי. סיבה אפשרית אחת היא שהלקוח לא קיבל את הסחורה בתמורה לתשלום. סיבה אפשרית אחרת היא שהלקוח לא מצליח להצמיד את שם בית העסק לעסקה בפירוט האשראי ולא ברור לו למי העביר את התשלום, וסיבה שלישית יכולה להיות גניבת כרטיס אשראי ותשלומים שנגבו מהלקוח למרות שהוא לא ביצע אותם.

כאשר מדובר במסחר אונליין, עסקאות אשראי מקוונות מכונות “עסקאות במסמך חסר”, שכן בעל כרטיס האשראי לא נכח באופן פיזי בחנות ולא חתם על השובר, אלא הקליד את פרטי האשראי או מסר אותם טלפונית. במקרים של עסקאות במסמך חסר חובת ההוכחה לביצוע העסקה חלה על בעל העסק המקוון. לעומת זאת, אם  מדובר ב”עסקאות במסמך מלא” בהן המשלם היה נוכח פיזית בחנות, חובת ההוכחה מוטלת עליו, על הקונה. לכן, המצב כפי שהוא כיום מטיל את מלוא האחריות על בעלי העסקים המקוונים במקרה של הכחשת אשראי.

במקרים של הכחשת אשראי והונאות אשראי, מוכנות היא המפתח!

עם פושעי סייבר המאיימים בהונאות אשראי, הכחשת אשראי ומתקפות על בעלי עסקים אונליין – מוכנות להונאות אלו הפכה דחופה. החדשות הרעות הן שהונאות אשראי לא הולכות להעלם מחיינו. גם אם התופעה של הכחשת עסקה בכרטיס אשראי תהפוך לדלילה יותר ותכיפותה תרד, עדיין נצטרך להתמודד עם איומים ולהתאים את עצמנו. אבל יש גם חדשות טובות, אפילו משמחות והן שניתן להתכונן מראש לתופעות כמו הכחשת אשראי והתקפות מקוונות, ואם לומר את זה האמת, זה הרבה יותר פשוט וקל מכפי שזה עלול להישמע.

 3D Secure- הכירו את התוסף ששם סוף לתופעת הכחשת אשראי

על מנת להתמודד עם תופעות כמו הכחשת אשראי בפרט והונאות אשראי בכלל במסחר אונליין ולהגן הן על בעלי עסקים והן על הלקוחות פותח תוסף מיוחד על ידי חברות האשראי הבינלאומיות ויזה (Verified By Visa) ומאסטרקארד (Secure Code), הנחשבות לחברות האשראי הגדולות בעולם. תוסף זה נקרא 3D Secure והוא מעניק שכבת אבטחה נוספת בעסקאות הנערכות אונליין באמצעות כרטיסי אשראי.

המונח 3D Secure מסמל 3 שרתי דומיין, והטכנולוגיה מכונה כך מאחר שכל עסקת אשראי מאובטחת למעשה כוללת 3 צדדים: צד אחד הוא הבנק של הסוחרים אונליין, קרי: הבנק שמקבל את התשלום, הצד השני הוא החברה שהנפיקה את כרטיס האשראי אשר בו נעשה שימוש אונליין והצד השלישי הוא מערכת התשלומים המתווכת בין שני הצדדים.

תוסף 3D Secure חיוני לבעלי עסקים וחברות שחוו הכחשת אשראי אך הוא לא פחות חיוני לבעלי עסקים שטרם חוו הכחשת עסקה בכרטיס אשראי וסוחרים אונליין. טכנולוגיית 3D Secure מספקת רשת ביטחון לכל מי שמבצע עסקאות אונליין והופכת עסקאות אלו לבטוחות ומוגנות יותר.

כיצד תוסף 3D Secure עובד ומסייע במניעת הכחשת אשראי?

פרוטוקול האבטחה D3 מוסיף, כאמור, נדבך הגנתי משמעותי לתשלומים המתבצעים אונליין ובבסיסו שלב אימות נוסף של בעל כרטיס האשראי. המשלם נדרש לספק הוכחת זהות על ידי הקלדת קוד אימות זמני הנשלח כמסרון לטלפון של מחזיק כרטיס האשראי. תהליך זה מסייע לבעלי עסקים מקוונים להתמודד עם הכחשת עסקה בכרטיס אשראי והוא נערך בכמה שלבים:

שלב 1: בעל כרטיס האשראי המעוניין לרכוש אונליין מקבל קוד זיהוי זמני עבור אותה עסקה.

שלב 2: לאחר סיום הזנת פרטים אישיים ופרטי כרטיס האשראי מופיע מסך שבו יש להזין את הקוד הזמני שנשלח למשלם.

שלב 3: בשלב זה המערכת בודקת את זהות העסק, את מהות העסקה, את זהות המשלם ומאמתת את כרטיס האשראי כדי למנוע הכחשת אשראי, ולאחר מכן המערכת מאשרת או לא מאשרת להמשיך בתהליך סליקת כרטיסי אשראי אונליין.

שלבי אימות מוגברים אלו מבטיחים קניה בטוחה ומצמצמים למינימום את האפשרות של הלקוחות לטעון להכחשת עסקה בכרטיס אשראי.

יתרונות תוסף 3 D Secure

תוסף 3D Secure טומן בחובו מספר יתרונות מרכזיים לבעלי עסקים הסוחרים אונליין, ביניהם:

  • היתרון הבולט של תוסף 3D Secure הוא ההגנה מפני הונאות אשראי שהוא מספק הן לקונים אונליין והן לבעלי עסקים מקוונים.
  • יתרון חשוב נוסף הנלווה לתוסף זה הוא שהאחריות במקרה של הכחשת אשראי או הונאת אשראי עוברת לחברות האשראי שהנפיקו את כרטיסי האשראי, על אף שמדובר בעסקה במסמך חסר. כך שגם אם לקוח הצהיר על הכחשת עסקה בכרטיס אשראי, מנפיקי כרטיס האשראי יישאו באחריות לניהול ההחזר.
  • מאחר שבית העסק המקוון לא יצטרך לשאת בהשלכות הנלוות להכחשת אשראי ולא צריך גם להקצות משאבים לניהול הסכסוך, לתשלום עמלות ולקנסות ולא צריך להתעסק גם עם החיובים החוזרים, בעל העסק אונליין לא יצטרך להתמודד עם הפסדים כספיים, וכל הכסף יכנס לקופת העסק.
  • הבטחת חוויית קניה מאובטחת ברמה הגבוהה ביותר ללקוחות בנכס הדיגיטלי מספקת אמינות ומהימנות, היא מגדילה את הסיכוי שמבקרים בנכס הדיגיטלי יהפכו ללקוחות משלמים והיא מהווה תנאי הכרחי להגדלת היקף המכירות בעסק המקוון.

לפרטים נוספים על סליקת כרטיסי אשראי מאובטחת המסייעת להתמודד עם הכחשת אשראי

Mask Group-3

צרו קשר

יש לכם שאלה? אנחנו כאן בשבילכם.
השאירו פרטים ונציגינו יחזרו אליכם בהקדם.

Mask Group-3

הודעתך נשלחה תודה

ניצור איתך קשר בהקדם